Mooie woorden.

Dank je wel voor je mooie woorden, hoor ik tegenwoordig nog al eens. Dat is een lief compliment. Het houdt in dat ik iets voor iemand kan betekenen. Al zijn het maar woorden.

Rijk ben ik niet. Woorden heb ik genoeg, en blijkbaar,  nog lieve ook. Maar  wat heb je er aan, wees eerlijk! Iemand zegt: “Sterkte”of “Als ik je kan helpen hoor ik het graag”

Ook zo iets: “ Nog een fijn weekend.”  Als je net gedumpt bent, je auto is gestolen of je bent net  een dierbare verloren , een fijn weekend? Dat zit er dan niet in. Maar reageren door te zeggen, “Het is helemaal geen fijn weekend!” is ook weer zo bot. Lastig hoor.

“Hoe gaat het met je?” Nou helemaal niet goed, nee dat wil ik niet zeggen. Het gaat wel…,dan moet je vertellen waarom … Nee dat wil ik ook niet. Het gaat goed …, nee dat is ook geen optie. Jeetje, waarom vraagt ze dat?     “Met ups en downs.” zeg je dan maar van nood. De ander knikt “Begrijpelijk. Het heeft tijd nodig.” Ja, wat moeten ze anders zeggen,maar  loze woorden zijn het.  Of zijn alle woorden loos? Hoe vaak worden er geen beloftes gedaan die we nooit na komen? Woorden die wel gezegd worden, maar niet nageleefd worden. Maar ik waardeer je, of ik hou van je. Zijn dat dan ook loze woorden? Want als Ik hou van jou, loos is, wat zijn dan betekenisvolle woorden?   

Lao-Tse  zei : ~De wetende is karig met zijn woorden; De woordenrijke is onwetend.~ Oei als je dan stukjes schrijft komt dit wel hard aan.           Maar hij zei ook: ~Ware woorden zijn niet mooi, mooie woorden zijn niet waar.~ Tjee dat wordt ingewikkeld.                                                                                                                                           Dus als ik karig ben met  mooie woorden , dan ben ik een wetende maar is het niet waar. Maar als iemand tegen mij zegt dat verdriet slijt mettertijd, wat toch een waar woord is, dan zijn het geen mooie worden maar is het wel waar, al is diegene onwetend.                                                                            

Volgt u het nog?                                                                                                                                            Nog eentje dan, om het te snappen.  ~Ware woorden zijn niet mooi.~  “Ik hou van jou” toch echt waar als ik het tegen mijn lief of kinderen zeg. Nou ik vind “ik hou van jou toch echt wel mooi.”         Dus mooie woorden zijn niet waar. Conclusie: als ik zeg “Ik hou van jou”  is het wel mooi maar niet waar.Of wel waar maar  niet mooi.                                                                                                                                         

Nou ik ben de weg kwijt, ik hou het maar bij loze woorden.                                                                                     

Ik hou van jou, en ik hou er van om iemand lieve woorden te sturen. Dan maar onwetend. Maar wel waar en eerlijk gemeend, uit een goed hart. En wie goed doet, goed ontmoet.

Dat zijn geen mooie woorden. Dat is Karma.